Crazy Rhythm

Makó Béla és a Rand BandÁllandóan működő formáció változó tagokkal, koncertszínpadokon, fesztiválokon, redezvényeken lépünk fel. A zenekar 3-5 főböl áll:  Gitár, Basszusgitár, Piccolo bass, Keyboard, Dob. A repertoárban szerepelnek a szóló műsoron kívül a 70-es, 80-as évek R&B, és Funk slágerek saját feldolgozásai.


Makó Béla (zenekarvezető, gitár)


Elérhetőségem:

makobelamakobela.hu
Miklós Milán (piccollo basszusgitár, basszus gitár)


Zenei érdeklődésem az általános iskolában kezdődött: Hatodikos koromban kezdtem Bendzsózni, majd néhány zenész barátomtól tanultam néhány gitár akkordot illetve dob témát is. A szakközépben alakult az első zenekarom, ahol először dobolnom is és basszerolnom is kellett. Végül a bass mellett döntöttem. Ezzel egy időben kezdtem órákat venni Szőke Tasi Zoltántól. Ő szerettette meg velem a basszusgitárt és mutatott utat a jazz zene felé.

Innentől kezdve nem nagyon érdekelt az iskola, elsősorban a gyakorlás és a zenekarozás vitték el az időmet. Később ennek meg is lett az eredménye, mert elsőre felvettek a Kőbányai Zenesuliba. Kőbánya után sikeresen felvételiztem a Jazz tanszékre, ahol végül tisztázatlan körülmények között diplomáztam. :-)


A főiskolán kezdtem rájönni, hogy nem vagyok "csak" jazz zenész. Ezért elég komoly lelki válságba kerültem, amiből végül Orszáczky Jackie zenéje rángatott ki és adott új zenei gondolkodásmódot. Amikor Orszáczky, a halála előtti utolsó két évben Magyarországon járt, megkerestem, hogy tanítson engem. Legnagyobb meglepetésemre nem basszusgitározni, hanem Piccolo basszerolni tanított. A Piccolo egy olyan különleges basszusgitár, amelyen nem mély basszushúrok, hanem magas hangolású, szóló gitár húrok vannak. Ez lehetővé teszi, hogy akkordokat, illetve "gitár" szólókat tudjunk rajta játszani. Jackie útmutatásai alapján, tulajdonképpen teljesen autódidakta módon fejlesztem magamat ezen a különleges hangszeren.
Zenekaraim: Jazzékiel, Azokon a Napokon, RandaBanda, The Doors Memorial, Gengréna.

Elérhetőségem:

milanmakobela.huMegyaszay István (basszus gitár)Zenei Tanulmányok:

Kőbányai Zeneiskola 1999-2001,

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-basszusgitár 2002-2006

Hangszer:

Sandberg California JJ,

Yamaha TRB 6,

Epifani UL-502, UL-410, UL-115