Crazy Rhythm
Ice Cream Blues Band


Az Ice Cream Blues Band Super Session bulijain igazi vérpezsdítő zene hallható. A mű­so­rukban felcsendülnek a Cream, Yardbirds, John Mayall, Gary Moore, Eric Clapton, Spen­cer Davis Group, Jimi Hendrix, Junior Wells és más neves kortárs zenészek számai.

A zenekar képviseli a blues, rock, rhythm and blues, pszichedelikus rock és a progresszív zenei stílust.

A Ice Cream Blues Band zenekar alkalmas a 60-as, 70-es évek hangulatára vágyó közönség igényes szórakoztatására mind kis klubokban, mind nagy rendezvényeken. A zenekar saját technikával rendelkezik és Hi-Fi hang, vagy akár HD képi anyag rögzítését is biztosítja professzionális audio-video stáb segítségével.

Az Ice Cream Blues Band Super Session egyéni stílusának köszönhetően fesztiválok, helyi rendezvények, vállalati partyk, pubok közönségének nyújt emlékezetes, felejthetetlen zenei élményt."A 60-as 70-es években igazi csibész életet éltem. Minden nap fél-hatkor a belvárosban a Felszab téren találkoztam a haverjaimmal. Sose beszéltük meg, hogy másnap ott találkozunk, de mindig mindenki ott volt- oly mindegy, hogy kórházból, nyaralásból, vagy netán a rendőrségi fogdából jöttünk ki- mert volt ilyen is. Hosszú volt a hajunk, és a két végletben öltözködtünk- farmer vagy olaszos öltöny. Innen indultunk mindig a város különböző pontjain lévő klubokba, ahol élő zene szólt. Kex, Kugli, Sirius, Bergendy, Metro, és nem felejtem el a Bercsényi Klubot, ahol a Hungária játszott Beatles számokat egy az egyben. Volt egy M7-es nevű zenekar, amelyben Kalmus József énekelt, szaxizott. Volt egy Stop együttes, ahol Maci - a mostani fénytechnikusunk - volt a road. Volt egy Apostol zenekar, ahol Felkai Mikit ismerhettem meg. Majd hatalmas szünet. 2000-ben egy nyári estén a Római parton sétálva a 60-as 70-es évek gitársoundját hallottam meg élőben egy csónakház előtt. Egy kalapos ember gitározott fantasztikusan pontos, gyönyörű basszusjátékot lehetett hallani, a dobos úgy verte a tizenhatodokat, hogy meg kellett állnom, és elcsodálkoztam, hogy Kalmus József énekelt. Ez a zenekar a huszonötödik házassági évfordulónkon már nálunk zenélt a kertben. Nyugodtan mondhatom, hogy nagy barátság fonódott a Felkai Jam és köztem, több szilvesztert is együtt töltöttünk el közösen. Minden születésnapomon a zenekar közösen ünnepel. 2006-ban egy gyerekkori gitáros haverommal ismét összehozott a sors, és megalapítottam a Fontana Beat nevű zenekart. Sólya Ákos volt a zenekar erőssége, aki klasszikus gitár-tanár. Egyenes következtetés, hogy régi Shadows számokat tanultunk meg először. Én, mivel kedvenc zenekarom a Cream, és Jimi Hendrixtől a finomabb jazzesebb vonulat, elkezdtem erőszakoskodni, hogy kellene énekes is. Így került a képbe Kalmus József, és lett énekesünk. Mint minden zenekar ha a próbaterem picéből följön, akkor jön rá, hogy eddig mit dolgozott és mire jutott. Én azt mondtam otthon, hogy addig közönség elé nem lépek, amíg egy bizonyos szinten el nem érek, és egy olyan műsort össze nem tudok hozni, ami nem az öregek otthonába való műsor, hanem egy tükörképe az igazi beat korszaknak.

Hosszas kutakodás és küldönböző emberek, zenészek meghallgatása és válogatása után tudtam megalakítani az IceCream Blues Band-et. Fantasztikus érzés velük egy színpadon lenni. Hallani a gyönyörű tiszta gitárjátékokat, a dobos cizellált ütemeit, a Jack Bruce-ra emlékeztető énekhangot, vagy a finom harmonikus blues-zongora játékot - Vagy kevés zenekar dicsekedhet saját szájharmonikással és Dávid rögtön a mélyvízbe került egy Felkai koncerten- egyszóval jó velük játszani..."


Török Péter


Tagok:Muck Ferenc - szaxofon


Felkai Miklós - gitár


Kovács R. Gábor - szájharmonika


Török Péter - basszusgitár


Németh Károly - billentyűs hangszerek


Fodor Dávid - dobok


Makó Béla - gitár, ének


Kalmus József - Ének (vendég)


Glancz "PAPA" István - conga és minden ami zörög


Weboldal:

http://www.icecreambluesband.hu